100 tips för att spara pengar varje dag

100 tips för att spara pengar varje dag


100 tips för att spara pengar varje dag
Att kunna spara pengar månad efter månad är en vana som du måste skapa om du vill ha en framgångsrik ekonomi. Faktum är att sparande är det första steget till ekonomisk frihet.

Det finns många sätt att börja spara utan att nödvändigtvis offra dig själv. Det handlar mer om att anpassa sig till en mer medveten konsumentism, hålla våra ekonomiska prioriteringar tydliga.

Hur vi spenderar är en återspegling av våra värderingar och vad vi anser vara viktiga i våra liv. Om du är tydlig med att du köper dina pengar på riktigt bör det inte vara ett problem att göra nedskärningar för att spara. Skär ner på det du känner gör dig inte lycklig eller har ingen nytta i ditt liv.

Det finns många sätt att börja spara beroende på din livsprioritet, varför jag har delat in dessa spartips i kategorier för att göra det lättare för dig att bestämma var du vill börja spara.

Budget att spara:


1. Ha alltid en budget för varje månad. En budget är sättet att berätta för dina pengar var de ska gå innan du börjar spendera dem.
2. Låt sparandet vara det första som debiteras från din lön. Automatisera denna betalning varje månad med ditt sparkonto.
3. Sätt upp ett tydligt, kortsiktigt mål. Gå månad till månad. Här visar jag dig hur du upprättar din sparplan.
4. Börja med att spara en liten summa. De kan vara $ 10 eller $ 20. Det viktiga är att skapa vanan. Ett bra system är 52-veckors utmaningen, där du börjar spara en liten summa pengar och gradvis ökar beloppet.
5. Skapa ett besparingssystem som fungerar för dig. Du har ditt eget speciella sätt att göra saker, annorlunda än andra. Prova först den sparmetod som passar din personlighet och se om den fungerar under en månad.
6. Spara inte för att spara, spara eftersom du planerar att göra något med dina pengar. När du har din plan, kalla det "spara för ...": studera, resa, betala skulder etc. 7. Ha alltid med dig en inköpslista för att undvika att köpa det du inte behöver. Ibland spelar ditt minne dåliga förflutna på dig så skriv alltid vad du ska köpa.
Organisera listan i viktordning, först vad du behöver mest och sedan vad du kan förvänta dig. Detta gör att du kan bli mer medveten om dina prioriteringar när det gäller utgifter, skjuta upp inköp som inte är brådskande och fördela dina pengar på ett mer rättvist sätt. Viktigt tips: köp bara det som finns på din lista.
8. Betala kontant. Om du har ett kreditkort, gå inte ut med det. Kort generellt skapar en illusion av att inte förlora pengar. När du betalar kontant ser du verkligen hur pengarna går ur dina händer så det är lättare att kontrollera utgifterna.
9. Begränsa frestelsen att spendera av din budget med ett bidrag. Tilldela en procentandel av din lön för att spendera på det du gillar, antingen veckovis eller månadsvis, på detta sätt du njuter men utan att skada din ekonomi.

Skapa en utmaning att spendera mindre:


10. Skapa en månad utan utgifter, jag menar en månad där du bara spenderar det som är nödvändigt.
11. Om du tycker att det är för svårt, prova helger eller hela veckor utan kostnad.
12. Välj en viss produkt som du inte kommer att köpa under en viss tid. Om du är en tvångsmänniska att köpa något, starta den här utmaningen. De pengar du spenderade på det kan du spara.
13. Skjut upp din shopping. Om du verkligen är frestad att köpa något, spara det till en annan dag eller tillämpa 48-timmarsregeln. Du kommer att upptäcka att du efter den här tiden har glömt eller tappat lusten. Med detta lär du dig att kontrollera dina känslor och låter dem inte styra dina beslut. Det är som när du bråkar med din partner och för att inte kränka henne föredrar du att prata när stämningen har lugnat ner sig.
14. Håll dig borta från dina utgifter. Avsluta din prenumeration från alla platser eller webbsidor som uppmuntrar dig att köpa. Radera ditt användarnamn och lösenord och sidans historik.
15. Minska din tid på sociala nätverk eftersom de uppmuntrar dig att kopiera andras livsstil och ambition mer än du behöver. Om du gjorde min utmaning i en månad utan kostnader, skulle du inse hur lite du behöver vara lycklig.
16. Minska din mobilplan.

Tjäna mer pengar:


17. Försök att tjäna mer pengar. Det bästa sättet att öka ditt sparande är genom att generera mer inkomst. Du kan börja med att sälja saker du inte använder, arbeta övertid, hyra ett rum i ditt hus eller ge privata lektioner. Det finns många alternativ, välj det du gillar mest.
18. Sluta samla föremål och sälj det du inte längre använder. Att ha fler saker gör dig inte rikare. Sälj kläder, apparater och tillhörigheter som du inte använder.
19. Förhandla om priserna på det du köper. I vår latinokultur är det en vanlig vana. Ledsa inte och erbjud ett lägre pris, alla rabatter är en älskling för din plånbok.
20. Kontrollera dina bankkonton och se vilka extrautgifter din bank gör. Om du ser att din kontotyp debiterar dig för mycket, ta reda på hur en annan typ av konto du kan ha eller hur du kan minska dessa avgifter. Till exempel när jag granskade vad de debiterade mig på ett år svimmade jag nästan. När jag gick till banken erbjöd de mig ett konto som inte tar betalt för underhåll av betalkort utan för uttagsautomater. Sedan dess gör jag bara ett uttag per månad och jag har befriats från månatliga underhållskostnader.
21. Hyr ett rum i ditt hus, garaget eller din bil.
22. Dela din bil med andra och debitera "biljettpriset".

Spara pengar på köp:


23. Undvik att shoppa under säsongen. Handla före eller efter särskilda datum för att dra nytta av rabatter, dåliga sista-minuten-beslut, trängsel och övergripande stress.
24. Om du ska köpa något du behöver, leta efter kampanjer eller rabattdatum. Du kan också använda kuponger.
25. Köp inte när du är stressad, orolig eller upprörd bara för att du mår bättre.
26. Jämför alltid priser och köp inte i första hand du ser.
27. Kontantköp. Betala inte i rater eller med kreditkort. Dessutom kan du få rabatt för kontantbetalning.
28. Om du föredrar att betala med ditt kreditkort för de poäng eller miles du samlar på, gör köp på en enda del för att inte förlora pengar på ränta.
29. Köp i nätbutiker. Vissa är billigare. De sparar dig tid, stress, blir frestad att köpa det du inte behöver.

Spara pengar på mat:


30. Baserat på din veckomeny, ha en inköpslista. Gå aldrig ut utan din lista: du kommer att köpa det du inte behöver och gå till snabbköpet många gånger. 31. Gå inte till snabbköpet för bara en sak eller två eftersom du hamnar på impuls eller på ett infall vad du inte behöver.
32. Ät mer naturliga och mindre bearbetade livsmedel.
33. Undvik snabbmat och ät ständigt på restauranger.
34. Budget vad du äter hemma och ute.
35. Hitta den billigaste stormarknaden i ditt område. Personligen föredrar jag marknadsplatser eftersom deras produkter är billigare (eftersom det är färre mellanhänder och hyrorna som betalas av lokalbefolkningen där är lägre).
36. Ät mindre kött och mer växtprotein. Baljväxter (bönor, linser, kikärter, ärtor, etc.) är ett bra protein om du kombinerar det med en spannmål (ris, havregryn, quinoa, etc.)
37. Frys omedelbart dina rester för någon annan dag (som du inte vill laga mat).
38. Om du har en stor familj, försök att köpa i stora mängder eller där de säljer partihandel.
39. Om du måste äta på jobbet, packa din mat antingen lunch eller mellanmål.

Spara på hobbyer:


40. Ladda ner gratis böcker på internet.
41. Besök närmaste bibliotek och läs deras böcker.
42. Gå på bio på rabattdagar.
43. Om du gillar sprit, leta efter Happy Hour på dina favoritbarer.
44. TA Besök gratis kulturevenemang i din stad, till exempel konstutställningar, konserter eller rundturer.
45. Gå en ekologisk promenad eller cykla genom de gröna områdena i din stad.
46. Släpp kabel -TV. Gå till Netflix (noll reklam) eller ägna dig åt att läsa mer.
47. Förvandla din hobby till ett företag: sälj dina hantverk; ger andra råd om hur man klär sig bra; spela din gitarr i lokala barer etc.
48. Åk på semester eller besök turistorter under lågsäsong.
49. Gör en potluck med dina vänner. Varje person måste ta med en tallrik för alla gäster.

Spara på skönhet:


50. Köp generiska märken. Vissa erbjuder samma fördelar som dyra maracaprodukter.
51. Använd mer naturliga produkter. Köket är en bra källa till skönhetsprodukter eftersom din hud är en andra mun.
52. Köp en stor burk jungfru kokosolja. Det fungerar som hårbehandling, kräm för kropp, händer och ansikte, epilatorkräm, sminkborttagare, intimt smörjmedel, kräm för utbrott samt används i köket.
53. Gör ett spa hemma med naturprodukter.
54. Gör din manikyr och pedikyr hemma.

Spara med människor:


55. Håll dig borta från människor som motiverar dig att spendera bara för att tillfredsställa stundens nöje. Omge dig istället med människor som delar dina intressen och som förstår dina prioriteringar.
56. Diskutera dina sparmål med de viktigaste och närmaste personerna till dig.
57. Prata med din partner och barn om vikten av att spara och sätt upp mål tillsammans.
58. Om du har barn och du går ut med dem, förklara för dem innan de lämnar hemmet att de inte ska handla och vad är syftet med utflykten. När du förbereder din son för det som kommer kommer han att bli tydligare om hur han ska bete sig (jag sa att jag var en grundskollärare). Kom ihåg att inte ge efter för hans raserianfall och ständigt prata med honom om skillnaden mellan lyx och nödvändigheter.
59. Tillbringa mer tid med dina barn istället för att köpa mer leksaker eller elektronik för att kompensera för din närvaro.
60. Ha gratis dejter med din partner: ett glas vin som tittar på stjärnorna, en promenad genom staden, en natt med massage, etc.

Spara pengar Minimalism:


61. Köp vad du behöver och du kommer verkligen att använda det. Ge det du köper en hållbarhet istället för att bara köpa.
62. Byt ut föremål som böcker, musik, tillbehör eller kläder som du inte använder med dina bekanta eller vänner.
63. Köp produkter av god kvalitet som håller länge.
64. Ha en kombinerbar garderob. Hantera vissa grundkläder. Detta sparar pengar och tid när du klär dig.
65. Ha så få apparater och föremål hemma som möjligt. Håll dig till de som är användbara för olika ändamål.
66. Bo på ett mindre ställe, särskilt om du bor ensam eller med en partner.
67. Håll ditt hus städat och fritt från onödiga föremål och du behöver inte betala någon annan för att rengöra det.
68. Reparera föremålen eller kläderna som fortfarande fungerar istället för att rusa ut för att köpa något nytt.
69. Tänk att det du har inte definierar dig. Han strävar efter att vara istället för att ha.

Spara pengar vanor:


70. Analysera vad som gör dig lycklig. Du kommer att se hur dina utgifter minskar.
71. Lev hälsosamt och träna ofta. Det sparar pengar på medicinska behandlingar och fokuserar ditt sinne på det positiva.
72. Var mycket tydlig med att det finns på din lista med behov och önskemål.
73. Skriv vad du vill göra med dina pengar och hur du vill få ut det mesta av dem. När du har ditt mål klart sparar du på värdelösa utgifter som inte överensstämmer med ditt livsprojekt.
74. Stäng av TV: n, detta minskar tiden som utsätts för reklam och alla typer av shoppingutlösare.
75. Samlas hemma med vänner, istället för att gå ut ofta.
76. Jämför dig inte med andra. Bara för att någon har mer än du betyder inte att de är lyckligare eller lever bättre. Det kommer alltid att finnas någon som har mindre eller mer än du.
77. Varje helg, schemalägg dina utgifter för de kommande sju dagarna.
78. Kontrollera din budget hela tiden.
79. Kontrollera ditt verktyg och bankfakturor vid fel eller för höga kostnader för utgifter som du inte har relaterat till.
80. Förvara räkningarna att betala på en synlig och ordnad plats så att du inte glömmer att betala dem i tid.
81. Använd en spargris för att spara förändringar eller svängar. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du kan spara.
82. Fråga dig själv innan du köper: Behöver jag det eller vill jag ha det? Har jag något liknande hemma som fyller samma funktion?
83. Tänk positivt på pengar, lita på att du kan vara en del av det överflöd som finns i universum.
84. När du får extra pengar, spara dem istället för att rusa ut för att spendera dem.
85. Ta bort dina dåliga vanor som att röka, dricka, köpa lotteri eller något beroende du har.

Läs om hur du hanterar dina pengar:


86. Läs mer om privatekonomi.
87. Lyssna, läs och prata med människor som är bra på att hantera sina pengar.
88. Besök din bank och fråga om de olika sparkonton de har och hur du kan tjäna lite pengar med dem.
89. Automatisera betalningen av dina fakturor och vad du kan så att de dras från ditt bankkonto.
90. Gå med i Facebook -grupper vars tema är att spara.

Spara pengar med försäkring:


91. Ha god hälso- och bilförsäkring. När nödsituationer kommer behöver du inte offra ditt sparande eller gå i skuld.

Spara pengar med skulder:
92. Försök att refinansiera dina skulder och uppnå ett lägre ränta. Du kan också samla alla dina bankskulder i ett för att spara pengar, minska tiden och skapa
betalningsmöjligheter.
93. Betala av små skulder snabbt. Sedan använder du pengarna du använde i dem för att betala dina större skulder.
94. Eller för din största skuld först sedan du sparar pengar på ränta.

Spara pengar med skatter:


95. Betala dina skatter i tid för att undvika att ta ut ränta. När du betalar före deadline kan du få rabatt.

Spara pengar med teknik:


96. Ladda ner dokumentredigerare från Google Drive istället för att betala för Microsoft.
97. Köp tekniska enheter enligt dina behov, inte megamaskiner som du bara använder för att surfa på internet.

Spara pengar med hemmet:


98. Har inte 20 toalettartiklar hemma. Ha en mångsidig, vinäger eller blekmedel räcker
99. Sköljmedel är inte nödvändigt. Välj din tvätttvål bättre, det räcker.
100. Underhåll dina apparater ordentligt.

ความคิดเห็น

โพสต์ยอดนิยมจากบล็อกนี้

ขายการ์ตูนออนไลน์ PDF อ่านบนมือถือ รวมการ์ตูนโรแมนติกชุด 1

100 wenke om elke dag geld te bespaar

Urban Legends and Myths